Höstvandra på Kreta

Nu när hösten har tagit över Sverige och vi möts av kyla och mörker är det lätta att deppa ihop, men att göra det känns dumt – när det finns ställen att åka till där värmen fortfarande finns. Kreta är ett av Greklands många öar som fortfarande har värme under höstmånaderna, och hösten är perfekt för den som vill utforska ön istället för att bara ligga på stranden (vilket är i princip vad du kan göra på sommaren eftersom det då är väldigt varmt). Du kan räkna med en 20 grader under dagen, och på natten blir det runt 13 grader. Att åka hit är perfekt för den äventyrslystna men även den som vill ha ett lugn i den vackra naturen.

Att vandra på Kreta under hösten är väldigt populärt och någonting som helt klart trollar bort din höstångest. I en artikel från Svenska Dagbladet har det skrivits om fem sköna höstvandringar och då nämner de Kreta. Så här står det:

Kretas vackraste vandringar går genom raviner. Mest känd är Samariaravinen (Europas längsta ravin) som sträcker sig 18 kilometer genom Samaria nationalpark i regionen Chania.

De skriver också att det är att föredra att göra detta på hösten då det är en väldigt krävande vandring under sommarvärmen. För dig som är intresserad av detta kan vi rekommendera Hotel Samaria som ligger 50 meter från havet. Där bor du bekvämt, vilket kan vara skönt innan och efter vandringen. Om det inte känns som ett hotell för dig finns många andra bra hotell på Kreta, men det kan vara bra om du bor någorlunda nära Samariaravinen så att du inte behöver anstränga dig allt för mycket utöver just vandringen.