Flyg till Kreta

Varje år väljer tusentals svenskar att lämna sitt avlånga land för att istället bege sig till varmare breddgrader i form av länderna kring Medelhavet. Och ett land som alltid varit populärt i denna region är ju självklart Grekland, som har en gigantisk övärld att erbjuda och här finns väldigt många vackra platser att upptäcka.

Den ö som kanske har varit mest populär genom tiderna är Kreta, som också är en av de största i Greklands övärld. Hit åker många svenskar varje år och här finns en hel del olika orter att välja mellan. Då ön är relativt stor finns här mycket att se och uppleva, både vad gäller historia, kultur och vackra stränder.

Det är alltså onekligen lättare att aktivera sig på Kreta än på någon annan ö i Grekland, och här måste man vara en lång tid innan man tröttnar. Och till skillnad från andra mindre öar i den Grekiska övärlden, är det smidigt att ta sig hit via flyg och man behöver varken åka en extra båttur eller byta flyg. Hit åker man med direktflyg och resan behöver sällan gå utanför budgeten.

Sök billiga flygbiljetter på nätet och du kommer själv inse hur stort utbudet är. Till Kreta reser man för en billig peng och det är lätt att hitta prisvärda hotell som är belägna direkt på stranden. Och vad är inte bättre än en prisvärd semester med sol, bad och god mat? Kanske är det just därför som Kreta och Grekland i allmänhet har blivit så populärt för oss svenskar. Det är inga konstigheter helt enkelt.